Firma Food & Fun Sp. z o.o. uzyskała wsparcie w ramach inwestycji A1.2.1 Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (planu rozwojowego) na realizację projektu pod nazwą:

„Przedsięwzięcie inwestycyjne w firmie FOOD & FUN sp. z o.o. polegające na rozszerzeniu i dywersyfikacji działalności w celu zwiększenia odporności na przyszłe kryzysy, realizowane Katowicach w regionie nr 4”

Przedsięwzięcie realizowane jest w celu zwiększenia odporności przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe poprzez otwarcie nowego punktu gastronomicznego sieci Bar a boo w Katowicach serwującego kuchnię włoską. Ponadto zdywersyfikowana zostanie działalność restauracyjna poprzez świadczenie nowej usługi polegającej na organizowaniu warsztatów przygotowywania pizzy, co pozwoli na pozyskanie nowych grup odbiorców.

W ramach przedsięwzięcia zaplanowano realizację trzech komponentów:

  • komponent inwestycyjny, w ramach którego zakupione zostanie wyposażenie restauracji oraz niezbędne oprogramowanie;
  • komponent doradczy, w ramach którego zostanie wykonana analiza dotychczasowego modelu biznesowego wraz z propozycją zmian modelu pod kątem rozszerzanej działalności;
  • komponent szkoleniowy, w ramach którego przeprowadzone zostaną szkolenia dla pracowników wnioskodawcy w celu podniesienia kwalifikacji.

Efektem inwestycji będzie dostosowanie się do nowej rzeczywistości po kryzysie COVID oraz stymulowanie długotrwałego wzrostu, zwiększając tym samym odporność na przyszłe kryzysy.

#KPO #FunduszeUE

Wartość projektu: 695 226,75 PLN

Wkład Funduszy Europejskich: 446 527,75 PLN

Firma FOOD & Fun I Sp. z o.o. uzyskała wsparcie w ramach inwestycji A1.2.1 Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (planu rozwojowego) na realizację projektu pod nazwą:

„Przedsięwzięcie inwestycyjne w firmie FOOD & FUN I sp. z o.o. polegające na rozszerzeniu i dywersyfikacji działalności w celu zwiększenia odporności na przyszłe kryzysy, realizowane Katowicach w regionie nr 4”

Przedsięwzięcie realizowane jest w celu zwiększenia odporności przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe poprzez otwarcie nowego punktu gastronomicznego w Katowicach serwującego kuchnię meksykańską. Ponadto zdywersyfikowana zostanie działalność restauracyjna poprzez świadczenie nowej usługi polegającej na organizowaniu warsztatów kulinarnych w tematyce kuchni meksykańskiej, co pozwoli na pozyskanie nowych grup odbiorców.

W ramach przedsięwzięcia zaplanowano realizację trzech komponentów:

  • komponent inwestycyjny, w ramach którego zakupione zostanie wyposażenie restauracji oraz niezbędne oprogramowanie;
  • komponent doradczy, w ramach którego zostanie wykonana analiza dotychczasowego modelu biznesowego wraz z propozycją zmian modelu pod kątem rozszerzanej działalności;
  • komponent szkoleniowy, w ramach którego przeprowadzone zostaną szkolenia dla pracowników wnioskodawcy w celu podniesienia kwalifikacji.

Efektem inwestycji będzie dostosowanie się do nowej rzeczywistości po kryzysie COVID oraz stymulowanie długotrwałego wzrostu, zwiększając tym samym odporność na przyszłe kryzysy.

#KPO #FunduszeUE

Wartość projektu: 658 877,76 PLN

Wkład Funduszy Europejskich: 396 398,01 PLN

Firma FOOD & Fun Tomasz Friedel uzyskała wsparcie w ramach inwestycji A1.2.1 Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności (planu rozwojowego) na realizację projektu pod nazwą:

„Przedsięwzięcie inwestycyjne w firmie FOOD & FUN TOMASZ FRIEDEL polegające na rozszerzeniu i dywersyfikacji działalności w celu zwiększenia odporności na przyszłe kryzysy, realizowane Katowicach w regionie nr 4”

Przedsięwzięcie realizowane jest w celu zwiększenia odporności przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe poprzez otwarcie nowego punktu gastronomicznego w Katowicach serwującego kuchnię azjatycką. Ponadto zdywersyfikowana zostanie działalność restauracyjna poprzez świadczenie nowej usługi polegającej na organizowaniu warsztatów kulinarnych, co pozwoli na pozyskanie nowych grup odbiorców.

W ramach przedsięwzięcia zaplanowano realizację trzech komponentów:

  • komponent inwestycyjny, w ramach którego zakupione zostanie wyposażenie restauracji oraz niezbędne oprogramowanie;
  • komponent doradczy, w ramach którego zostanie wykonana analiza dotychczasowego modelu biznesowego wraz z propozycją zmian modelu pod kątem rozszerzanej działalności;
  • komponent szkoleniowy, w ramach którego przeprowadzone zostaną szkolenia dla pracowników wnioskodawcy w celu podniesienia kwalifikacji.

Efektem projektu będzie dywersyfikacja działalności przedsiębiorstwa, w wyniku której powstanie nowa usługa – warsztaty z przygotowania dań kuchni azjatyckiej wraz ich konsumpcją na miejscu w restauracji, a także rozszerzenie usług restauracyjnych o nowy punkt gastronomiczny w nowej lokalizacji, w nowej koncepcji Food Market z całkowicie nową kuchnią azjatycką.

#KPO #FunduszeUE

Wartość projektu: 679 571,07 PLN

Wkład Funduszy Europejskich: 436 472,56 PLN